De armen

Een keur aan armsoorten kenmerkt de uitvalschermen. Zo zijn er vaste armen, windvaste armen, stormvaste armen, gasveerarmen, glijarmen, en armen met tussenrol.

Welke armen gebruikt moeten worden, hangt af van de situatie. Op een balkon heeft een scherm nu eenmaal met méér windbelasting te maken dan op andere plaatsen. Uw zonweringspecialist kan u precies vertellen wat voor uw situatie de beste keus is.


uitvalscherm armen


Alle armen zijn in diverse maten leverbaar, zodat op elke locatie een passende bescherming tegen lichtinval en oplopende temperaturen kan worden geboden.

 
 


Afwerking

De kap/voorlijst is onder meer verkrijgbaar in zilverkleur.
Een speciale behandeling (anodiseren) zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en glans van uw aluminium uitvalscherm behouden blijft ondanks weers- en tijdsinvloeden.

Diverse modellen zijn tevens verkrijgbaar in gemoffeld wit of crème.
Moffelen wil zeggen dat de kleur middels een speciaal verhittingsproces wordt aangebracht.
Dit proces zorgt ervoor dat de laklaag aanzienlijk beter slag- en slijtvast is dan wanneer deze nat gelakt zou zijn.

Bovendien is uw uitvalscherm op deze manier goed bestand tegen UV-licht en corrosiebestendig.
 
 


Bediening

Uitvalschermen kunnen - afhankelijk van de keuze voor het type arm en de maatvoering - worden voorzien van bandbediening, staaldraadbediening of een windwerk met slingerstang.

Pure luxe: uw zonnescherm bedienen met een afstandsbediening, of eventueel volautomatisch.


Afstandsbediening:
Met één druk op de knop zet u het zonnescherm uit, vanuit uw luie stoel, binnen of buiten.
Volautomatisch:
Met speciale zon-, wind- en regensensoren gaat de bediening vanzelf, ook als u niet thuis bent:
- bij zon gaat uw terrasscherm uit in een positie die u zelf kunt bepalen
- bij beginnende regen, ondergaande zon of opkomende wind sluit het scherm automatisch.


Clemens Zonweringen maakt gebruik van
SOMFY motoren en bedieningsystemen.

 

UITVAL ZONNESCHERMEN

Uitvalschermen geven een sublieme bescherming tegen fel zonlicht en hoge buitentemperaturen. Ze zijn geschikt voor elk type raam in een woning waarbij een doorloop onder het scherm niet nodig is.

Door de hoge mate van functionaliteit en betrouwbaarheid worden uitvalschermen ook vaak toegepast bij hoge gebouwen, zoals kantoren en ziekenhuizen.


 
uitvalschermen van Clemens Zonweringen
 
Er zijn diverse modellen uitval zonneschermen verkrijgbaar. De vormgeving loopt van strak en recht tot geheel rond. De rechte uitvalschermen zorgen voor een mooie, strakke belijning, de ronde geven een decoratief en eigentijds beeld.

Met deze uiteenlopende vormen in combinatie met de enorme keuze aan kleuren en dessinszonweringsdoek, bepaalt u zelf de uitstraling van uw woning.


 

Tibelly doeken
De Tibelly-collectie biedt u een uitgebreid kleurenpakket en een rijke schakering in uni's, blokstrepen en fantasiesessings. Deze uitzonderlijke grote keuze in zonweringsdoek maakt het mogelijk een persoonlijk tintje aan uw zonwering te geven.

 

tibelly doekkleuren

 

 

Tibelly-doek wordt geweven uit in massa gekleurde acrylaatvezels. Dat wil zeggen dat de kleurenharsen toegevoegd worden tijdens de productie van de vezel. Het doek krijgt zo een uitzonderlijke kleurechtheid. Doordat het doek een extra water- en vuilafstotende nabehandeling krijgt, is onderhoud heel eenvoudig.


 

De uitvoering
U kunt, naast kleur en het dessing van het doek, de vorm en de kleur kiezen van het systeem. Uitvalschermen zijn onder meer verkrijgbaar in een rond, een afgeschuind en een combi model (hoekige kap en ronde voorlijst)

 
uitvalscherm rond model
 

Rond model

 
uitvalscherm afgeschuind model
 

Afgeschuind model

 
uitvalscherm combi model
 

Combi model